Vær med til at indsamle data, og lær om mørkets vigtighed

Vi vil meget gerne samarbejde med lærere og spejderledere på Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn.

Vi vil igangsætte fælles projekter, hvor:

  • Voksne og unge bliver inviteret til Møn
  • De unge bliver udstyret med måleapparater og lærer at bruge dem
  • De lærer om lysforurening og biodiversitet
  • De tager hjem og undersøger, og melder tilbage med målinger og eksempler på unødvendig belysning.

Vi kan sammen finde steder hvor der kan ske forbedringer, og henvende os til f.eks. virksomheder med dårlig afskærmning af lys, og forklare hvad de kan gøre bedre. Hvis de laver forbedringer, kan de blive belønnet med et certifikat. 

Det kan  give en god oplevelse af at kunne skabe forandringer ved at undersøge noget, og sagligt argumentere for ændringer.

Eleverne skal dokumentere deres arbejde, med videoklip, fotos, lydoptagelser eller tegninger.

De skal også gerne fortælle om deres forhold til mørke, og undervejs i projektet vil vi forsøge at finde ud af om deres indstilling til mørke har ændret sig.

Et andet formål er også at give eksempler på praktisk brug af STEM undervisning, i et uformelt læringsmiljø.

Det er interessant at undersøge om man kan fordele arbejdet med at lave videnskabelige undersøgelser ud til børn, unge og deres familier. Den viden kan bruges af mange andre.

Vi vil også meget gerne få en nærmere kortlægning af lysforurening i regionen, og forhåbentligt bremse den udvikling som er i gang, som betyder at mængden af lysforurening stiger med omkring 8% årligt.

Vi vil meget gerne høre fra dig hvis du er interesseret i at samarbejde. Kontakt os for at høre hvordan du kan være med i et af vores kommende projekter.